Ieskaties

6 komentāri par “Romas katoļu reliģijas izpratne par Baznīcu [2.daļa]

  1. Izteikšu savas personīgās domas.

    Brīnos, kā šim vīram [talyc] pietika pacietības, uzņēmības, uzupurēšanās, pašaizliedzības, rūpības, uzmanības, apņēmības, izturības, gudrības, zināšanas, iespējas un laika, lai izlasītu, pārdomātu, izanalizētu, iedziļinātos, izprastu un izklāstītu mums par [ambiciozo] “Kristīgās” baznīcas katehismu.

    Tās bija manas personīgās domas.

    Ar cieņu,
    gviclo

  2. Gviclo, Dievs viņam deva tos Sv.Gara augļus [kā pacietība, izturību..utt..]:)
    Atļaujos apbrīnot kopā ar Tevi!
    Man personīgi slikti paliek jau no dažām rindām, kad izlasu kaut ko tamlīdzīgu kā šodien draugiem.lv katoļu domubiedru grupā publicēto [par kaut kādu tur primīcijas svētību] – “Primīcijas svētība nav māņticība, nav saistīta ar priestera “svaigumu” (tas ir tikai tāds joks). Dievs, caur Baznīcu un jauno priesteri dod atlaidu (indulgenču) žēlastību tiem, kas pieņem šo svētību. Tas ir saistīts ar atlaidu praksi. Visi, kas pieņemto svētību atrodas Dieva žēlastības stāvoklī, bez nāvīga grēka, pieņem svēto Komūniju un lūdzas pāvesta nodomā saņem pilnīgas atlaidas. Tā ir Baznīcas noteikta prakse un iespēja saņemt žēlastības no Dieva.”

  3. Izlasīju, bet, kā parasti, uzzināju tikai to, ka RKB ir nekristīga, jo negrib un negrib pieņemt luterāņu (u.c. protestantu) deklarēto “sola Scriptura” principu un viņu priekšstatus par Dieva vārdu.

  4. Būtu arī priecīgs kādreiz lasīt godājamā talyc vai kādas citas e-minences domas par to, kādas īpašības drīkst piedēvēt Dieva vārdam, resp., Svēto rakstu tekstam, un kādas tam noteikti un nekādā gadījumā nevar piemist? Piemēram, to, kāpēc Dieva vārds nevar saturēt tēlus, simbolus, pamatidejas un šo ideju variācijas un tam piedēvēt šādu saturu ir nekristīgi.

  5. es tomēr nesaprotu, kāpēc tas jādara. resp., jāvelta pacietība, uzņēmība, uzupurēšanās, pašaizliedzība, rūpība, uzmanība, apņēmība, izturība, gudrība, zināšana, iespējas un laiks Romas katoļu tiesāšanai. vai tad aptrūcies labu darbu, ko darīt, tuvāko, ko mīlēt un Dieva, kuru lūgt?

  6. ļaušos jums paskaidrot, kā pietika pacietības, uzņēmības, uzupurēšanās, pašaizliedzības, rūpības, uzmanības, apņēmības, izturības, gudrības, zināšanas, iespējas un laika…
    – – –
    pats brīnos…
    nebūtu bijis jātaisa tos sasodītos mājasdarbus LA
    savu mūžu nebūtu rakņājies pa to atkritumu kasti – RKBK
    – – –
    točna, točno
    – – –
    P.S. man jau vēl ir kaut kas izrakts (tipa jestrāks) par citām sektām
    tā saucamajām destruktīvajām (ar sekotāju sekošanas letālām sekām)
    un ir ar drusku no tēmas “Kristietība un Joga”.
    vis kaut kas ir, ko es tā pat pats par sevi nekad nebūtu ne racis
    ne uz papīra licis [jo gana slinks esmu arī šajā jomā]

Atbildēt