Ieskaties

3 komentāri par “Par tumsas noslēpumaino spēku

  1. Vai nav kļūda, ne pēc gramatikas, bet pēc būtības, sātans pagodināts ar lielo burtu.. Vēl teikts, ka jācīnās pret varām un valdībām, bet bez bibliskā konteksta ļoti bīstama interpretācija, iespējams kāds var saprast, ka jāgāž valdību..un pamatoties bībelē rakstītajā, diemžēl izraujot no konteksta.

    Līdz ar grēku Dieva valstība pazuda no zemes. Raksti saka, ka šīs pasaules kungs un dievs ir sātans, un tagad viņš nemitīgi cenšas izplatīt aizvien vairāk grēku, kļūdu, akluma, tumsas, ciešanu un nelaimes uz zemes. Rakstos ir teikts, ka viņš valda pār gaisa valstību [Ef.2:2] un – kā mums vēstī šodienas teksts – “staigā apkārt kā lauva rūkdams un meklē, ko tas varētu aprīt”.

    Sātans maldina neticības bērnu jutekļus, lai viņi neredzētu Kristus skaidrību Evaņģēlija spožajā gaismā. Jo ne pret miesu un asinīm mums jācīnās, bet pret valdībām un varām, šīs tumsības pasaules valdniekiem un pret ļaunajiem gariem pasaules telpā.

    velns kārdina ne tikai neticīgos(tie tāpat iet savu ceļu), bet Dieva bērnus, bet nez vai vajadzētu visu novelt uz velnu, jo cilvēks ir līdzdalīgs un nav robots, kas pakļauts velnam, bet izšķirās(pamatojoties kādā mācībā) kam paklausīt, vai nevajadzētu likt akcentu uz Jēzu un Viņa žēlastību, kā tas pēdējā rindkopā arī teikts. Cik svarīgi ir akcenti pareizajās vietās un pēc bībeles būtības, jo rakstos ir arī teikts;
    Bruņojieties ar visiem Dieva ieročiem, lai jūs varētu pretī stāties velna viltībām. Jo ne pret miesu un asinīm mums jācīnās, bet pret valdībām un varām, šīs tumsības pasaules valdniekiem un pret ļaunajiem gariem pasaules telpā. Tāpēc satveriet visus Dieva ieročus, lai jūs būtu spēcīgi pretī stāties ļaunajā dienā un, visu uzvarējuši, varētu pastāvēt.(Ef.6:11-13)

    Laba apcere, tikai vai nav pa šauru izrauta no konteksta?
    Varbūt vajadzētu vairāk atsauces no kurienes kas ņemts?
    Atvainojos, nepratu salikt citējamās vietas..

  2. Jā, tas apceres teksts ir burtisks citāts no Ef. 6:12 — “Jo ne pret miesu un asinīm mums jācīnās, bet pret valdībām un varām, šīs tumsības pasaules valdniekiem un pret ļaunajiem gariem pasaules telpā.”

    Bet kam labpatiks, tas novels vainu uz velnu, uz sievu utt. , kā to darīja jau Ādams: “Tā sieva, ko Tu man devi, lai viņa būtu ar mani, tā man deva no tā koka, un es ēdu.”

    Taču Svētie Raksti atklāj, ka katrs pats atbild par saviem nedarbiem. Tas, ka paklausīdams velna čukstiem esi ko izdarījis, to Dievs itin nemaz nepieskaita pie vainu mīkstinošiem apstākļiem. Kāpēc? Jo Raksti mums ir atklājuši, ka ir sātans un ka mums nav jāklausās viņa vilinājumos, un nav jāklausās pat, kad viņš mūs pamāca ar Svēto Rakstu vārdiem. Jā, viņš pat reizēm mūs uzrunā ar Svēto Rakstu vārdiem līdzīgi kā Jēzu tuksnesī!!

    Bet tas viss ir rakstīts, lai mēs nevarētu attaisnoties .. .. un vienlaikus, lai nepazaudētu modrību, jo “pastāv velns, kas nikni un nemitīgi uzbrūk cilvēkam”.

  3. ar kļūdu biju domājis vārdu “sātans”, ne jau Rakstu vietu.
    “Bet Dieva vārds mums atklāj vairāk nekā tikai mūsu nožēlojamo stāvokli, tas ir, atklāj vairāk nekā tikai to, kā mēs visi grēka dēļ esam nonākuši Sātana valstībā. “

Atbildēt