Ieskaties

5 komentāri par “Kā kristietim vajadzētu rīkoties nāvējošas epidēmijas laikā

  1. Covid 19 ir unikāls jau ar to vien, ka tam ir izdevies pievērst sev nebijuša vēriena uzmanību, jau pašā tā darbības sākuma posmā.

    Mūsdienās par vīrusiem sauc arī ļaunprātīgas datorprogrammas, kas datorsistēmai vai tās lietotājam spēj radīt kaitējumu.

    Savukārt garīgā jomā es nezinu nevienu labāku pretvīrusu (antivīrusu) programmu kā to vienīgo (Trīsvienīgo), ko šinī saitā ne vienu vien reizi esam reklamējuši.

  2. baiļu sēšana un masu psihoze ir tas, kas notiek..

    pēdējos 20 gados ir bijuši regulāri precidenti (sars, ebola, zika utt), šīs ir vis vērienīgākais “projekts”..

  3. interesanti par to atzīmi ar zvaigznīti, kā tik to nevar iztulkot..
    Aigars Vancenko
    14. marts plkst. 23:03
    Mārtiņa Lutera vārdi melnā mēra laikā: “Es lūdzu Dievu žēlīgi aizstāvēt mūs. Un pēc tam kvēpināšu, attīrīšu gaisu, došu zāles un saņemšu tās pats. Es izvairīšos no tām vietām un cilvēkiem, kuriem mana klātbūtne nav vajadzīga, lai neinficēties un nejauši neinficēt citus, un tādā veidā neatnest viņiem nāvi savas bezrūpības dēļ.
    Ja Dievs gribēs mani paņemt, Viņš obligāti mani atradīs, bet es izdarīšu to, ko Viņš no manis gaidīja. Un tāpēc man nebūs jāuzņemas atbildību ne par savu nāvi, ne par citu nāvi. Savukārt, ja manam tuvākajam ir vajadzīga mana palīdzība, es neizvairīšos ne no vietas, ne no cilvēka, bet iešu tik pat brīvi, kā rakstīju iepriekš. Redziet, tā ir dievbijīga ticība, tāpēc, ka tā nerunā pretī un nav vieglprātīga un nekārdina Dievu.”
    Слова Мартина Лютера во время бубонной чумы: «Я попрошу Бога милостиво защитить нас. А потом буду окуривать (помещения), очищать воздух, давать лекарства и принимать их. Я буду избегать мест и людей, где мое присутствие не нужно, чтобы не заразиться и так случайно не заразить других, и таким образом не привести к их смерти в результате моей халатности.
    Если Бог захочет взять меня, Он обязательно меня найдет, а я сделаю то, что Он ожидал от меня, и потому я не понесу ответственности ни за свою смерть, ни за смерть других. Однако, если мой ближний нуждается во мне, я не буду избегать ни места ни человека, а пойду так же свободно, как писал выше. Видите, это богобоязненная вера, потому что она не дерзкая и не безрассудная и не искушает Бога».

  4. Bet manā draudzē no rītdienas ceturtdienās un svētdienās Dievkalpojuma laikā notiks tikai Vakarēdiena pasniegšana. Tā lēmusi draudzes valde. Vai viņu izprot situāciju, uzņemas atbildību, nezinu. Draudzes vecīši, kas nav spējīgi atnākt uz baznīcu, gadiem nesaņem Vakarēdienu. Sanāk tāda kā divkosība.

    Kadiķu kūpināšana ir zinātniski pierādīta dezinfekcija, kā arī grīdu mazgāšana ar ūdenim pievienotu terpentīnu.

  5. 1527. gadā Vācijā plosījās epidēmija, ko dēvēja par Melno nāvi. Tā skāra arī Vitenbergas pilsētu. Hercogs pavēlēja Vitenbergas universitātes profesoriem un studentiem drošības dēļ pārcelsies uz Jenu. Profesors Mārtiņš Luters, kurš kalpoja arī kā vietējais mācītājs, atteicās atstāt Vitenbergu un palika mierināt slimos. Citi rakstīja Luteram, vaicājot, vai kristietis varētu bēgt epidēmijas laikā vai arī viņam vajadzētu palikt savā pilsētā, pat ja tas apdraud viņa paša veselību? Pēc atkārtota viņa viedokļa pieprasījuma un pēc tam, kad citi sāka kritizēt paša Lutera rīcību, viņš beigu beigās uzrakstīja vēstuli, kas pēc tam tika publicēta.

    Mūsdienās saskaroties ar epidēmijām, Lutera padoms joprojām var būt noderīgs ceļvedis kristiešiem – mācītājiem, valdības ierēdņiem, aprūpētājiem, medicīnas darbiniekiem. Dieva vēsts un viņa rūpes nav mainījušās. Te jāņem vērā, ka Lutera padoms tika dots kristiešiem. Tikai kristieši zina, ka Dievs kontrolē visas lietas, un ka Dievs bieži izmanto tādus notikumus kā epidēmijas saviem mērķiem – un ka tie var būt pat svētība viņa tautai. Tikai kristiešiem nav bailes no laicīgas nāves, jo viņi zina, ka viņus sagaida svētlaimīga mūžīga dzīvošana jaunā pasaulē. Un tikai kristiešiem Kristus ir mīlestības piemērs, kalpojot savam tuvākajam, pat tad, kad tas varētu būt bīstami pašam.

Atbildēt