Ieskaties

8 komentāri par “Doma baznīca katoļiem

  1. Kādu saiti uz Stankeviča interviju varētu ielikt? Neticu, ka notiek kaut kādas slepenas sarunas ar Vatikānu.

    Pat, ja notiktu, tad LELB pievienošana RKB šķiet neiespējama. Noteikti katrā LELB draudzē atrastos kādi kas būtu pret, un daudzās draudzēs lielākā tiesa būtu pret. Tas atgādina pēdējos notikumus Ukrainā. Sāktos draudžu šķelšanās. Kādām “nerentablām” draudzēm Vatikāna nauda ļoti patiktu.

  2. Labdien,

    Meklējiet googlē “Ein neuer Erzbischof für Riga und spirituelle Erneuerung für Lettland”

    Wie ist das Verhältnis zu anderen Konfessionen?

    Stankevičs: Wir pflegen mit allen ein gutes Verhältnis. Bereits Tradition hat der ökumenische Karfreitags-Kreuzweg von Katholiken, Lutheranern und Baptisten in der Rigaer Altstadt. Mit Jānis Vanags, seit 1993 Erzbischof der Evangelisch-Lutherischen Kirche Lettlands, verbindet mich eine persönliche Freundschaft schon seit meiner Zeit als Ingenieur. Heute arbeiten wir eng zusammen für eine Einheit von Lutheranern und Katholiken. Vielleicht kann Lettland das erste Land werden, wo sich Katholiken und Lutheraner vereinen. Es gab diesbezüglich auch Gespräche mit dem Vatikan. Natürlich braucht das Zeit. Aktuell zeigt sich das exzellente Einvernehmen durch meine Bischofsweihe am 8. August im Dom von Riga, der erzbischöflichen Kathedrale der Evangelisch-Lutherischen Kirche Lettlands. Das ist unser Geschenk für christliche Welt: Integration und aktives Miteinander.

    Ar cieņu,
    gviclo

  3. Vienotība, ko nu kurš ar šo vārdu saprot, nenozīmē juridisku apvienošanos vienā organizācijā, draugi.

  4. Par to apvienošanos Stankevičs tikai izmuldējies, pieņēmis vēlamo par esošo, vēl bez pieredzes. Iespējams, ir bijusi dažu LELB garīdznieku, kas valkā sutānu, vēlme sēdēt pie Pāvesta krēsla kājslauķa. Tik kaut kas nesanāca.

    Pēdējās dienās pārsteidza Rīgas Arhibīskapa +Jāņa no LELB atziņa Krievijas ziņu portālā. Ja nesanāca ar RKB, tad jāmēģina ar KPB?

    http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=55214

  5. Cody, diemžēl šie “dažie” LELB garīdznieki, lai arī kā negribētos ticēt, nosaka visa LELB virzīšanos… jo pārāk liela ir tā pelēka masa, kam, izņemot savu vēderu, nekas nerūp…

    un fakts, ka publiski viss ir pieklusis nenozīmē ka saplūšanas procesi ir apstājušīes

  6. Vēlreiz, īpaši priekš konspiroloģiski tendētiem – apvienošanās nevienā gadījumā nenozīmētu kanonisku juridisku saplūšanu ar Romas katoļu baznīcu.

    Kas attiecas uz arhibīskapa atziņu, der ielūkoties pašu mājas lapā:
    Interfaks ir vnk mazliet izkonspektējis sacīto.8-)

  7. nevienam luterānim nevajadzētu akli paļauties uz sevis paša (grēcīgā prāta) nemaldīgumu, bet papētīt Rakstus un rakstus vai vismaz palasīt pētījumus par rakstiem un Rakstiem, piemēram:
    PĀVESTA LOMA ANTIKRISTA BAZNĪCĀ (spiest lai lasītu)

    To, ka visa RKB hierarhiskā struktūra ir balstīta ne vien uz maldiem, bet apzinātu krāpšanu un slepenas vienošanās pamatiem [celtnes stūrakmens ir meli] pierāda gan Sv.Raksti, gan vēstures pētnieki un pats Kungs Svētais Gars to atgādina katram vienam Kristū “uz patiesības ceļa uz dzīvību” esošajam. Patiesi, kas gan patiesības garam varētu būt kopējs ar maldu gariem vai to nesējiem; kas kopējs svēto biedrībai ar nez kādu tur mistiski-dievišķo vienotību, pie kuras tās sludinātāji nonākuši kādas iekšēji visdziļākās slepenās vienošanās rezultātā?

    * 882. Pāvests, Romas bīskaps ir “pastāvīgs un redzams vienības princips un pamats, kas savstarpēji vieno gan bīskapus gan ticīgos. Patiešām, Romas pāvestam kā Kristus vietniekam un visas Baznīcas virsganam pār baznīcu ir pilnīga, augstākā un universālā vara, ko viņš vienmēr ir tiesīgs brīvi pielietot.

    Jautājums netiek un nevar tikt apskatīts Kristīgi [paturot neizkropļotu Luterisko izpratni] no tāda skatu punkta, kā to redz romieši savās RKBK vīzijās:

    * 886. Ikviens no bīskapiem ir savas vietējās baznīcas vienības princips un pamats.

    * 883. – 884. Bīskapu kolēģijai ir autoritatīvs augstākās varas pār baznīcu nesēja, tomēr tā šo varu var pielietot un īstenot vienīgi ar Romas pāvesta piekrišanu.

    (* citāti iz RKB katehisma)

    – – –

    lozungs “visas pasaules reliģiozie, apvienojieties!” ir rakstīts uz sātana karoga (un to vicina vella antikrists)

  8. Neredzu kā kāds baznīcas amats pats par sevi ir slikts,
    vai tas būtu Romas bīskaps, saukts pāvests vai
    sludinātājs Andžus no Ziepniekciema savā draudzītē.

    Jautājums ir – ko un kā māca Dieva vārdu publiski un vai apliecina Kristu Glābēju.

    Un kā redzams šodien, daudzas vēsturiski reiz normālas luteriskas baznīcas savā patreizējā emanācijā pamanās Kungam uztaisīt lielāku neslavu nekā Romas katoļu hierarhija…

Atbildēt