Ieskaties

13 komentāri par “Cerīgais festivāls

  1. Ārvalstu presē raksta, ka “3000 dvēseļu esot pasākuma rezultātā kļuvušas par kristiešiem.”

    Diemžēl lielākā daļa no šiem 3000 nav ateisti, kas pievērsušies ticībai, bet cilvēki, kas aizpildīja kartiņas ar visādiem iemesliem: atjaunot ticību, nostiprināties ticībā utt. Tikai daļa no tiem ir patiesi tādi, kuriem līdz tam nebija ar kristietību nekāda kontakta. Mazākā daļa.

    Tas viss ir viens liels burbulis. Koncerts un viss.

    Pie teiktā varētu vēl piebilst: agrāk šādos līdzīgos pasākumos (piemēram, Skonto hallē, Mežaparkā) piedalījās arī tādi, kuri it kā bija jau agrāk izlēmuši pievienoties kādai (harizmātu) draudzei, bet viņiem ieteica pagaidīt līdz šādam iespaidīgam pasākumam, lai būtu svinīgāk un iespaidīgāk.

    F.Grehems izmantoja vietējo draudžu un sektu cilvēkus, lai pieliktu savu “evaņģerlizācijas darbu” sarakstam vēl 3000. Žēl, ka arī LELB bīskapi tika izmantoti, lai “pievērstu dievam arī kādus luterāņu ļaudis”. Cik saprotu, šos vadīja patika būt svarīgo reliģisko līderu pulciņā, kā arī doktrinālā vienaldzība.

  2. Vai Dievs nedāvā ticību ( kur un kad Viņš to grib ) arī caur baptista sludinātu Evaņģēliju?

  3. Sveiki,
    Tas gan nenozīmē, ka mēs varam darīt ko un kad mēs gribam.

    Ar cieņu,
    gviclo

  4. Vai tas nozīmē, ka – ja mēs nevaram, arī Dievs nedrīkst?

  5. tā jau gan, tētis, tā tas ir –
    Dievs dāvā ticību kam, kad un kādā veidā Viņš to grib … (var arī caur baptista sludinātu Evaņģēliju) . Ik katrā vietā, kur vien svētie Raksti tiek citēti ir iespējams dzimt ticībai, jo Dievs pats darbojas caur inspirēto vārdu.

    Redzi, tas notiek nevis pateicoties sagrozītai kristīgajai mācībai, bet par spīti tai.

    Tā nu mēs spriežam, ka jebkurā tādā vietā var būt patiesi Kristum ticošie. Bet!.. jautājums vienmēr ir: – cik ilgi viņi tur paliek. [Redzi, patiesā ticība allaž disonē, jeb nesaskan ar visām citām (daļēji-patiesām, pus-patiesām, it-kā-patiesām utml.) Patiesi ticīgais allaž ir neērts korump-ticībai. Tamdēļ arī jautājums “vai iespējams palikt ortodoksam heterodoksā vidē” allaž ir aktuāls tiem, kuri sevi uzskata par pareizi ticošiem t.i. ortodoksiem.) Remdenība šajās lietās noteikti nebūs pareizais risinājums.]

    Bet runājot par šādiem tādiem “Cerīgajiem Festivāliem” un zinot, ka uz tiem pārsvarā iet reliģiozi orientēti cilvēki, tad loģiski, ka atbilstošāks vārds tam, kas tajos notiek ir prozelītisms nevis evaņģelizācija.

    Esiet, taču reāli!

  6. cik tad izmaksā atgriezt bezdievi?

    bezdievi atgriezt nav vērts. jēdzīgāk būti dievīgo iegriezt bezdievīgumā

  7. tu vari aizvērt muti? es domāju, līdz šim, ka ateisti un antiteisti ir TIKAI inteliģenti cilvēki… ne idioti

  8. diez vai šoreiz ateists pareizi nosauc antiteistu par nezinošu (t.i. idiotees)
    no vella skatu punkta, tā tas arī ir:
    bezdievi atgriezt nav vērts (jo tas jau tā pat iet pazudināšanā)
    jēdzīgāk būtu dievīgo iegriezt bezdievīgumā (caur visādiem tādiem exaltētiem masu “evaņģelizācijas” pasākumiem)

Atbildēt