Ieskaties

8 komentāri par “Žurnāls pasludina Luteru par vājprātīgu

  1. Lai uzrakstītu, ka Luters bija vājprātīgs, daudz gudrības vēsturniekam nevajag. Pietiek tik ieskatīties 1521. gada Vormsas reihstāga Romas imperatora lēmumā attiecībā uz Mārtiņu Luteru. Un tur melns uz balta stāvs rakstīts: “vājprātīgs!” Ko vēl vajag? Visaugstākā ranga amatpersonas rakstītam ticēt! :)

    Un, ja vēl izlasa šai lēmumā, ka Luters bija ļauno garu apsēsts, šizmatisks herētiķis, kurš ir jāsagūsta un jāsoda un ka visi, kas viņu atbalstīs vai palīdzēs viņam, tiks sodīti, viņu īpašumi un manta tiks atsavināti, bet, savukārt, denuncētāji un tie, kas palīdzēs Luteru noķert tiks dāsni atalgoti, — tad aina top pavisam skaidra .. :)

  2. vēl jau arī jāsaka, ka šodien liela daļa “kristīgās pasaules”, tam ar lielu patosu piekritīs, jo katrs grib Rakstus skaidrot pa savam un Lutera darbi ir nepieņemami..

  3. Šis žurnāls īsti par pilnu nav ņemams.. PEH TB stilā, kur atklās visus “noslēpumus” par laika mašīnu, kas esot Vatikāna rīcībā, par cigarešu nekaitīgumu utt.

  4. Septiņi padomi, kā rīkoties ar ebrejiem. Sanāk holokausta tēvs. Kā bija patiesībā? Raksta autors Arnis Terzens nemin nevienu atsauci uz kādu avotu.
    Vairāk patika raksts “Kāpēc kristietība ir bīstama” no Janas Kuklones. Janu pat googles tante nepazīst. Tā tēma jau ir pamatīgi nodrāzta, bet ļoti populāra. Man šo žurnālu iedeva kolēģis, lai apliecinātu, ka viņa teorijai par kristietību ir bijusi taisnība. Jā, viņš ir REN TV fans.

  5. palasieties šo vēsturisko dokumentu (šis gan ir tā tulkojums angļu mēlē :) , ja nu kāds prot lasīt oriģinālā rakstīto, tad laipni lūgti atrast to un lasīt) no 1521. gada, ko uzrakstījuši kādi, kas vai nu satikuši pašu Luteru vai tos, kas satikuši viņu. Ļoti labi uzrakstīts, skaistā valodā, loģiski.. Kārtīga apsūdzība Luteram. Mēs luterāņi gan uzskatām, ka šai tekstā viss ir sagrozīts, jo mēs skatāmies uz lietām no citas puses. Taču vismaz jau no 1521. gada ir šāds skatījums uz lietām, un nav brīnums, ka mūsdienās kādi to atkārto vārds vārdā..

    http://www.crivoice.org/creededictworms.html

  6. o, kā reiz feinu dziesmu atcerējos :)

    ***

    DEATH IN JUNE – Luther’s Army

  7. Šodienas Svētdienas Rītā kāds Voldemārs Lauciņš atbildēja par šo rakstu. Tad nu sapratu, ka Luteram tomēr bija antisemītisma idejas, kas tomēr jāņem vērā ar tā laika notikumiem.

    Arī mūsu laikos Latvijā krīze iesākās ar trīs ebreju darījumu-Kargins un Krasovickis savā alkatībā bankrotējuši, nāves draudos no Krievijas bandītiem krituši baņķieri, kurus izglāba Godmanis ar latviešu tautas naudu.

Atbildēt