Ieskaties

6 komentāri par “Trauksmes signāli par notiekošo luterāņu draudzēs

  1. Esmu jau iepriekš dzirdējis ne tās labākās (doktrinālā ziņā) atsauksmes par macītāja Ciša sludināšanu. Bet tagad arī prakse…

    Iespējams, ka šī informācija vēl nav nonākusi līdz LELB arhibīskapam Jānim Vanagam.

  2. Kas jauns portālā izlasīju šo ziņu vasarā. Uzreiz ierakstīju to savas draudzes pērminderu sarakstē. Karstumā sanāca izteikties neglaimojoši par +Rīgas Archibīskapu. Dabūju pa mizu gan par Archibīskapa necienīšanu, gan paldies par tēmas iekustināšanu no draudzes pērminderiem.

    Draudzes mācītājs pēc mūsu sarakstes vienkārši uzrakstīja e-pastu visiem LELB mācītājiem un mācītājam Cišam ar lūgumu sniegt paskaidrojumus. Es redzēju šo mācītāja Ciša taisnošanās atbildi, bet nebūtu labi to man atstāstīt, jo tā tomēr bija domāta LELB mācītājiem un +Rīgas Archibīskapam.

    Tomēr ir tas ko varu pastāstīt no Vecās Ģertrūdes divu brāļu atstāstītā. Jā, tā praviete runāja skaisti un pareizi, neko sliktu neesot saklausījuši, notikusi dziedināšana. Jautāju, vai, patiešām, tika dziedināti kropli, slimi? Atbilde: Nu kāpēc tādi jautājumi visiem kas šaubās? Tikai pašam piedaloties var saprast un redzēt. Un vispār tas esot dzeltenās preses izpūsts burbulis.

  3. Nebiju, nepiedalījos, bet ir viedoklis.

    LELB mēs esam atstājuši, jo šās organizācijas atbildīgie (kuri nes atbildību par mācības tīrību) par Luterisko mācību rūpējas vien teorētiski. Visss jau sākas ar mazumiņu (1. Kor. 5:6) Pieļaujot vienu, otru, trešu sīku novirzi pie pašiem; pieverot acis uz ārēji sīkām, taču pamatīgām ‘bezdibeņa’ plaisām “lielās starpkonfesionālās” draudzības vārdā, tie (paši sev gluži nemanot) ir kļuvuši par Dieva pretiniekiem (Jēk. 4:4)

    Nu LELB ir sarūdzis ar Jūsmošanas garu, kas ir izgājis pasaulē, lai pieviltu, ja iespējams, arī izredzētos (Mat. 24:24)

  4. Pēc manas draudzes mācītāja izsūtītās vēstules, mācītājs Cišs nožēloja padarīto, bet solīja izskaidrot +Rīgas Archibīskapam Jānim Vanagam esošo situāciju. Viņam esot bijušas dotas dažas dienas. Nezinu, kā šī situācija atrisinājās, kāda bija LELB virsgana reakcija. Ak, laikam miera labad kā parasti nekāda. Laikam labi paskaidroja.

    Atvainojos, jo izsaku viedokli neesot dziedināšanas sanāksmēs un tikai atstāstot šo sapulču dalībniekus.

  5. Šis ir neviennozīmīgs moments. Es pamanīju, ka vasarā bija virkne LELB mācītāju, kas iebilda. Tagad sākusi iebilst arī laji… Vai seko reakcija un reāli soļi no LELB vadības?

    Savulaik par līdzīgām aktivitātēm, kuras tagad dara mācītājs Cišs, vairākiem LELB garīdzniekiem vajadzēja katapultēties… iespējams, ka šajā gadījumā ir apslēpts, kāda cilvēka ķermeņa daļas bučošanas fakts

  6. Jā, esot bijusi dažu LELB mācītāju ūjināšana. Roberto, vai tu domā, ka mēs baznīcēni, kaut ko zinām par par LELB vadības reakcijām, vai mums kaut kāda teikšana būtu. Mana ironija par +Rīgas Archibīskapa Jāņa Vanaga izklaidēm nezinot, kas tajā laikā notiek viņa draudzēs, izpelnījās nosodījumu no draudzes.

    Laji neko neiebilst, jo nevar. Sistēma-valde, padome darbojas perfekti uz vienu roku.

Atbildēt