Ieskaties

12 komentāri par “Kas ir Reformācija?

  1. Šodienas Reformācijas Dievkalpojumā piedalījās gan baptistu draudžu locekļi, gan baptistu bīskapa vietnieks. Kā man teica kāds bijušais baptistu draudzē pārkristītais draudzes brālis, tad pietrūkst īstais Vakarēdiens.

  2. Cody, vai tad jūsu draudzē baptistus laiž pie Dievgalda?

  3. No mana komentāra radās iespaids, ka vesela baptistu grupa piedalījās. Neprecīzi izteicos. Divi gan bija, ko zinu.

    Viens brālis no draudzes pārgāja baptistos, lai saņemtu pareizu kristību. Bet kā jau iepriekš minēju, viņam pietrūkst Vakarēdiens. Vēl kad draudzē bija mācītājs Jānis Cepurītis, šim brālim Vakarēdiens tika atteikts pēc pāriešanas pie baptistiem. Pieļauju, ka pašreizējais mācītājs to pat nezin.

    Otrs, kas baptistu draudžu savienības bīskapa vietnieks Edgars Godiņš kopā ar savu ģimeni, kur sieva LELB svētdienas skolas vadītāja, meita LELBĀL mācītāja (vai bijusī).

    Parasti draudzes mācītājs pirms S.Vakarēdiena neskaitāmo reizi atgādina, kas var nākt.

  4. Kā mācītājam zināt, kādas konfesijas pārstāvji pie Dievgalda? Ja atnākuši kādi 200 cilvēki, un daļa ir nekad neredzēti cilvēki-retie nācēji vai no citām draudzēm.

  5. Cody pastāv tāda lieta kā Dievgaldnieku pieraksts.

    Kāda īsti bija / ir pērminderu funkcionalitāte lielās draudzēs?

  6. Par tādu pierakstu dzirdu pirmo reizi. Par pērminderu funkcionalitāti tā īsti pat pateikt nevaru, kaut gan tavu domu sapratu.

  7. Vēlreiz pārlasot par Dievgaldnieku pierakstu, sanāca smiekli. Kā to izpildīt? Pie ieejas saņem žetonu, tad samaini pie altāra pret maizi un vīnu? Vai pērminderis ar papīra rulli apstaigā baznīcēnus prasot dokumentus?
    Esam daudz ko savā lepnībā salaiduši grīstē.

    Katru reizi kalpojot pērmindera amatā gan pirms, gan pēc Dievkalpojuma lūdzu, lai mana kalpošana nāk par svētību un labu draudzei. Bet, lai Dievs piedod, ja neesmu bijis vienprātībā ar mūsu organizācijas vadītājiem.

  8. Cody, nav tādas vienotas “receptes” kā “milzu” draudzē “tikt galā” ar dievgaldnieku kontroli… tomēr pēc būtības tā būtu garīdznieka atbildība, kam dot / atteikt.. ja macītājs ir vecs / ar sliktu atmiņu – perminderiem jāiet palīgā…

    reiz mācītājs A.Bite rakstīja Par noteikumiem pielaišanai pie Absolūcijas un Svētā Vakarēdiena.

    Bibliskā kontekstā “lieldraudzes” nav Svētajo Rakstos atrodams koncepts

  9. Ideāli ir mazajās draudzēs ar kādiem 20 svētdienas baznīcēniem.
    Milzīgajās draudzēs, ar kādiem 100-150 baznīcēniem svētdienās ir savādāk. Lielākoties mācītājs ir pazīstams tikai ar tiem kas piedalās kādā kalpošanā-skolotāji, pērminderi, valde, padome, muzikanti. Pērējā puse parastie baznīcēni, kas nekad arī neparunās ar mācītāju aci pret aci, ja nu tik kāds radinieks karoti noliek, vajadzība laulāties, vai bērnu pasargāt no nelaimēm, t.i. nokristīt. Galu galā vēl par to visu ir jāmaksā.
    Ļoti vēlētos zināt, pēc kādas metodikas ir noteikta kristību maksa. Iesvētības ir bezmaksas.

    KĀ VAR KRISTĪT PAR NAUDU? Tas ir mans izšķirošais jautājums. Ir bijusi atbilde-mācītāja laiks, ērģelniece, floriste, draudzes saimniece, sveces, puķes, elektrība, izdales materiāli.

    Ja runājam par A.Bites rakstīto, tad daži ticības brāļi apgalvo, ka A.Bites Dievkalpojumos Biķeru baznīca ir stāvgrūdām pilna, un škirošana nav iespējama. Tas paliek uz baznīcēnu sirdsapziņas.

  10. Par Biķeru draudzi zinu teikt no pieredzes, mācītājs labi pazīst draudzi… Esmu redzējis, kā viņš pie altārsētiņas izjautā un aizraida neticīgos / citādi ticošos

  11. Pirms gadiem kurus vairs nesaskaitīt, nenotika draudzes Dievkalpojums, jo bija kārtējā draudzes elites nometne kādā atpūtas bāzē. Mācītājs ieteica nometnes neapmeklētājiem šajā svētdienā atrast kādu draudzi. Nu man tuvākā bija Biķeru. Protams, pie Dievgalda negāju, bet, palika atmiņā, ka mācītājs A.Bite pie izejas aprunājās ar katru, Arī mani, izjautāja par draudzes piederību, kāpēc esmu šeit, kāpēc pirms Dievkalpojuma nepienācu pie viņa, jo būtu saņēmis atļauju saņemt Vakarēdienu. Bija sajūtama nožēla no A.Bites, ka projām dodos tukšā.

    Par tiem ticības brāļiem, kas no Vecās Ģertrūdes draudzes stāstīja par pilno Biķeru baznīcu, a ko viņi tur darīja, ja jau viņu praviete ir tik pareiza?

Atbildēt