Ieskaties

4 komentāri par “Anglikāņi vēlās būt luterāņi

  1. Šeit gan jāmin, ka Misūri sinode nav veicinājusi pat konfesionāli luterisku baznīcu tapšanu un atbalstījusi šīs baznīcas viņu cīņās, un ir atmetusi K.F.V. Valtera un F.Pipera nostāju, kas iedrošināja dibināt brīvas konfesionāli luteriskas baznīcas. Drīzāk Misūri sinode ir iesaistījusies ekumēniskajā kustībā, tādēļ šobrīd grūti spriest, uz kādu luterismu viņi vedīs šos anglikāņus, bet, kas zina, vai par brīnumu visiem, šie skolnieki nekļūs par labiem skolotājiem?

  2. Gvido, kurš tad, Tavuprāt, ir sponsorējis visu to grāmatu iznākšanu latviešu valodā, kas arī Tevi noveda līdz konfesionālam luterismam? Kurš izglītoja Tavu mācītāju viņa studiju laikā Sentluisā? Vai latvju bāliņi? Vai santaklauss? :)

    Bet starp citu, Gvido, Tu darītu, ja Tu regulāri saņemtu vēstules no Sudānas: “Vēlamies kļūt konfesionāli luterāņi! Lūdzu, palīdziet mūs, izglītojiet mūs konfesionālā luterismā! Mēs vēlamies, lai jūs apmāciet mūsu mācītājus un baznīcdarbiniekus! Lūdzu, lūdzu, lūdzu!!!!”

  3. e-BAZNICA ir saņemusi vairākas e-pasta vēstules no Āfrikas ar vēlmi ziedot un spomsorēt mūsu darbu.

  4. +jean, par grāmatu izdošana nav runa, bet gan par iesaistīšanos ekumēniskajā kustībā, kā dēļ arī tevis bieži minētā STLK pārtrauca sadraudzību ar LCMS.

    Ar cieņu,
    gviclo

Atbildēt