Ieskaties

2 komentāri par “Neizbēgamā nāve

  1. Ko autors ar šo te mums ir gribējis īsti teikt?

    ņemos liecināt: “Tai laikā, kad es vēl tīri dzīvoju kā pagāns (lai gan sevi pagāniem nepieskaitīju… jo bērnībā taču biju kristīts… tomēr kristīgā garā audzināts netiku), un kā daudzi padomj-garā skolotie biju vis-visādādas blēņas dzirdējis… Tad nu es biju nobriedis izlasīt Bībeli.

    Dieva vārds mani tik daudzkārtīgi apsūdzēja, ka (ja nebūtu bijis manas spītīgās dabas – izvest lietas galā un negadītos lasīšanai tik labvēlīgu apstākļu un varbūt man būtu bijis nedaudz pasaaulīgās gudrības iekšā) diez vai es būtu ticis tik tālu, ka saņemtu negaidītu mierinājumu caur tiem pat svētajiem Rakstiem.

    Galu galā, kad es biju vienreiz izurbies Bībelei cauri, es jau biju cits cilvēks… proti, mans prāts bija izmainīts: – es biju mainījis domas par sevi, par pasauli, par Dievu. Vai mana miesa bija izmainījusies? – nē. Es joprojām biju un paliku tas pats vecais grēcīgais, un savā mikro pasulē pazītais un atzītais subjekts.

    Tātad pie miesas (vismaz sākotnēji) nekas jaušams netika – galu galā mani tāpat sagaidīja nāve. Bet garīgais skatījums bija izmaiījies: – Ja pirms tam mans dvēseles stāvoklis bija: “dzīvot ir apnicis, bet mirt vēl negribās”, tad tagad man bija kaut kas līdzīgs: “ja dieva nav- tad paldies-dievam, bet ja Dievs ir… tad … nedod-Dievs”, jeb cituvārd sakot kaut kas līdzīgs Dieva bijībai.

    Pamazām pārstāju baidīties no Rakstiem (to apsūdzībāms) sāku vairīties no grēka (uz ko apsūdzības vērstas) un sāku meklēt mierinājumu nevis pasaulē bet Bībelē…”

    Man šķiet to autors te gribējis teikt :)

  2. Paldies par raksta skaidrojumu!
    “…dzīvot apnicis, bet mirt vēl negribās…”
    Nobijos, jo patiesi baidos no tā.

Atbildēt