Ieskaties

13 komentāri par “Kam Dievs ir devis tiesības sodīt ļaunumu?

  1. Labdien! Mazliet isteikšos par lietu, kas skar bērnus un nu ar pie reizes viņu audzināšanu! Neteikšu viss, kad bērna sišana un klapēšana ir tā Kunga iecelta lieta! Drīzāk, j paceļam roku pret bērnu tad visticamāk varam nonākt tai sauktā ķurķī! Domāju, ka saprotiet par ko es runāju? Bērns jāmāc ir ar vārdiem, bet ne darbiem, vai ne tā? Proti mums kā vecākiem ir vieglāk iezvetēt, bet kāds tur labums? Mums ar jāpadomā par to, ko mēs kā vecāki sagaidīsim vecumdienās ja pret bērnu izturēsimies šādi, kā parādīts tai bildē, kur tēvs sit savu dēlu!Man tik vaidzētu parādīt Bāriņtiesai šo rakstu un attēlu tad redzēs ko viņi pateiks?? Nedomāju, ka par to priecāsies?

  2. Agnija, runa nav par nesaprātīgu dauzīšanu!
    Šodien varu teikt paldies mammai, kura man šad tad nopēra. Man no tā nav nekāda ne morāla, ne fiziska trauma gūta.

  3. Dievs ir devis vecākiem tiesības un pienākumu …

    [“Netaupi savam bērnam pārmācību, jo, ja tu viņu pērsi ar rīksti, tad tādēļ jau tu viņu nenositīsi.
    Tu viņu pērsi gan ar rīksti, bet tu izglābsi no nāves viņa dvēseli.”
    (Sal.pam.23:13-14) ]

    …samērīgi sodīt savu bērnu nepaklausību.

  4. atdzīšu pēršanu, bet neatdzīstu, ka ja vecākiem trūkst gudrības tikt galā ar bērnu izvēlās visu laiku pēršanu…
    un neatdzīstu pēršanu bez paskaidrošanas, ka bērns nesaprot par ko tiek nopērts! šajā ziņā arī varu teikt paldies mammai, ka par lielām blēņām pēra… bet man palicis vairāk prātā, tās pārrunas un vainas apziņa pirms pēriena nevis pats pēriens…

  5. Man prieks par izteiktiem komentāriem, bet šādi raksti nevar un nedrīkst palikt bez neziņošanas BĀREŅTIESĀM, LAI VIŅI IZSKATA,VAI VAR ŠEIT TĀDA LAPA PASTĀVĒT

  6. Agnija
    Kā tad…
    iesūdzi manu māti bāreņtiesā, kura izaudzinājusi 4 bērnus ar augstākām izglītībām :D un tēvu līdzzināšanā nodarītajā…

  7. agnija… kaa tev ar beernu audzinaashanu?
    starp citu, zinjo droshi, shiis lapas autori juristi, pardon, augspurgas aplieciibas luteraanji, baarinjtiesai ieraadiis savu vietu… :D

  8. Nu ziniet varu jums tik teikt vienu, man ir veseli trīsi bērni, kurus audzinu un varu tik teik to, kad es viņus nesitu, ja izved no pacietibas, tad labāk stipri salamāju un nevis situ, jo tas ir nenormāli! Visi kas uzskatāt, kad bērni ir jāsit tad es jūs visus, kā vienu nosūtu uz bērna audzināšanu pie mācītāja Ingusa Dauksta, viņš jums visu sīki, jo sīki pastāstīs, kā ir jāaudzina bērni OĶ?

  9. Agnija, par to stipro kliegšanu. Man nav traumu no pēršanas [kas atšķiras no Tevis pieminētās sišanas], bet ir no tēva kliegšanas. Man joprojām ir milzīgas bailes [sirds pa muti lec laukā], kad dzirdu kādu stipri lamājamies. Un tas nopietni!

  10. agnija… piekriitu vasarai – nekontroleeta (dusmaas) vaardu pluusma ir nesaliidzinaami traumatiskaaka kaa miilestiibaa un leenpraatiibaa veikts peeriens (izskaidroshanas darbs, saapiiga plauka pa dibenu, samiiljoshana un nomierinaashana)… kaapec tu domaa, ka peershana ir tevis mineetaas izveshanas no pacietiibas sekas? izskataas, ka tev nav skaidra izpratne par rakstiem, kas aizliedz sodiit beernu dusmaas… tu uzskati, ka vivi peereeji riikojas dusmu vadiiti (kas nereti kaadam arii gadaas), ka visi saucami tiesas priekshaa, tai pashaa laikaa tu par sevi atljaujies atklaat, ka tu kiedz uz beerniem… pieljauju iespeeju, ka dauksta kungu tu arii neesi pareizi sapratusi… vai arii vinjam nav viss ok…

  11. Moriz.. Tu gan liki pasmaidīt par to nolikšanu pie vietas :) šitās visas aizsardzības manuprāt no Eiropas nāk… undomāju ka eiropa mūs nesapratīs!

  12. Agnija…
    neiet runa par sišanu… vai ja bērns “uzkrīt uz nerva”! vai nepamatoti sit, kas ir vardarbība!

    drošvien tad Tev ir eņģeļi… mēs gan bijām normaļi bērni – darījām blēņas…
    mēs piemēram ar brāli izdomājām vienreiz iet iepirkties pa vecāku ģimenes budžeta naudu… pat tagad nesaprotu, kāpēc mums tāda ideja ienāca prātā, mēs pat varbūt skolā negājām un ļoti labi zinājām, ka jāpajautā vecākiem nauda vai ja ko grib… bet vecāki arī pēc tā gadījuma neslēpa naudu(nauda vienmēr mums ir stāvējusi brīvi, ja nav mana – neņemam līdz pat šai dienai)… bet toreiz sākumā runāšanās ar vecākiem: kas, kāpēc, cikos, kur, cik daudz? un tad ar atklājās, ka mūs pārdevēja piešmauca – izdeva mazāk!
    …un tad pēriens!
    100% atbalstu vecākus tajā gadījumā… un nekad ar netikām pērti, ka paliek zilumi vai sāp pāris dienas.. tagad vairāk domāju tas bija morāli, ka dabūs pērienu, ne tik daudz fiziski!(neesmu par šo ar mammu runājusi)

  13. p.s. mana mamma arī sapņoja par tādiem paklausīgiem “eņģeļubērniem” un toreiz teica, ka viņai nepatīk pērt bērnus… bet novērtēju, ka mums tika dota liela brīvība uz visu(neatceros praktiski nevienu aizliegumu, ka kaut ko nedrīkstēja darīt) bet ja kļūdījāmies, par kļūdām dabūjām pērienu, ja iepriekš bija teikts, ka tā darīt nav labi!

Atbildēt