Ieskaties

4 komentāri par “Romas katoļu baznīcas vienotības īpatnības

  1. Uzskatāms piemērs ir arī KLB Latvijā. Sākukumā 6 puiši atšķēlās no LELB… tad vēl atšķēla dažus un tagad paši pāršķēlās. KLB nav nekādas hierarhijas… tikai mācība… Visi daži brāļi dzīvo vienlīdzībā un brālībā.

    Tur tikai notiek ļoti luterāņiem “vēlama” šķelšanās… matus šķeļot…

  2. vai prefekts runā par šo? (links)
    Novirzieniem arī jābūt, lai taptu redzami jūsu starpā ticībā rūdītie [1.Kor. 11:19]

  3. prefekt, KLB radās tā pati RKB un LELB problēma, kas aprakstīta šai rakstā. Kaut kādā brīdī pār mācības vienprātību virsroku ņēma hierarhija. Nevis cīņa par mācību, bet gan cīņa par hierarhiju.
    Diemžēl. Ceru, ka tas tiks atzīts un tad jau ir iespēja arī ko labot

  4. prefekt, abas lietas ir kaitīgas kā divi grāvji katrs savā ceļa pusē. Viens: matu skaldīšana, otrs: ignorēt to, ka galva pilna ar utīm. Abos gadījumos beigu galā draud plikpaurība…

    Mēs aizrādām jums, brāļi, Kunga Jēzus Kristus Vārdā: atraujieties no katra brāļa, kas nekārtīgi dzīvo, neievērodams mācības, ko jūs no mums esat saņēmuši. Bet jūs, brāļi, nepiekūstiet, labu darīdami. Un, ja kāds neklausa mūsu vēstules vārdiem, to ievērojiet un nesaejieties ar to, lai tas justos apkaunots. Tikai neizturieties pret to kā pret ienaidnieku, bet pamācait to kā brāli. (2. Tes. 3)

    Tik, kad šī atraušanās jau notiek tik paranoiski, ka cilvēks jau sāk justies teju vienīgais pareizais un pārējiem tiek piemeklētas vainas, lai izvairītos, nevis lai pamācītu kā brāli, tad tas ir tas pirmais grāvis.

    Otrais grāvis ir, kad “mīlestības” vārdā tiek paciests teju viss un šie Pāvila vārdi tiek attiecināti tikai uz pilnīgiem Kristus noliedzējiem. Par to gan, manuprāt, nerunā šās vēstules konteksts.

Atbildēt