Ieskaties

4 komentāri par “Aleksandrs Bite: Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais

  1. man šķiet- pāvestiešu pārstāvji pat šādu “piekāpšanos” nebūt īpaši neatziist dziļākajā būtībā- tā ir tikai tāda jezuītu māņu statēģija, lai savā pusē pārdabūtu “protestantu” masas….īstenībā RKB pārstāv tikai un vienīgi “taisnošanu ar darbiem”- nosacīto “taisnošanu ticībā’ RKB it kā oficiāli akceptē protestantu profesoru priekšā, lai tos apmānītu. ..atceros, kad biju Taize un runājos ar spāņu, portugāļu, poļu, utt ierindas katoļiem- par tādu ” taisnošanas ticībā” doktorīnu viņi bija totāli šokā. ..te var būt ir savādāk, ņemot vērā to, ka pāvestiešiem šeit jābūt īpaši viltīgiem, jo tautas lielākā daļa ir t.s. luterāņi un baptisti- arī RKB rindās ir daudzi no ” protestantiem” nākušie..

  2. T.s. RKB “ieinteresētība sarunās” ir būvēta uz vienkāršu principu – jums – protestantiem ( īpaši anglikāņiem, luterāņiem ) līdz mums pietrūkst tas , tas un tas.
    Šie nabadziņi to , to un to piepluso klāt, bet tik un tā nav pietiekami. Tiek ārdīta šo protestantu identitāte, līdz ar to prozelītu bari pieplūst RKB, kur tomēr “tas , tas un tas ” ir autentiskāki. Bet nabaga protestantiem neatliek nekas cits kā turpināt šo amoka skrējienu…
    Atcerēsimies Oksfordas kustību. Nedomāju, ka tagad RKB baznīcpolitikas plānotāji būtu palikuši lēnprātīgāki.

  3. Tāpēc brīnos, kāpēc Luterāņi nevar vienkārši pateikt un apgalvot mums “Tas, tas un tas” ir pilnīgā kārtībā un saskaņā ar Rakstiem, un jūs ar saviem “tas, tas un tas” varat iet bekot!

    Tā arī pateikt mūsu “tasi” ir īsti un beigt āxtīties. Aizgājēji aizies tāpat… nav jēga taisīt baznīcu ar PR metodēm!

  4. RKB mīlesstība=
    = Ja jūs mani mīlat,
    tad bučojiet manu d_ _ _ _
    (gredzen)u

Atbildēt