Ieskaties

2 komentāri par “Laulības šķiršana un šķirteņu laulības ir laulības pārkāpšana

  1. Ar šo iznāk – ja kāds vīrietis-šķirtenis un sieviete-šķirtene apprecas un pēc kāda laika klūst par kristiešiem, tad , iepazininušies ar Mt.5:31-32 saturu, viņi šķiras un skrien izlīgt ar iepriekšējiem laulātajiem ?

  2. Atbildot uz iepriekšējo Jura jautājumu, tā nav gan. Dievs neprasa no cilvēkiem, kas viņu nepazīst, lai tie viņam paklausītu. Un kad cilvēks pieņem Jēzu par savu Kungu, tad Bībele saka, ka viss top jauns, viss kas bijis, ir pagājis, un viss ir tapis jauns!

    Te vajadzētu saprast vairākas lietas. Sākot ar to ka Dieva vārdu var pareizi tulkot, un var arī ne. Tad jāsaprot kas runā, un uz ko tas tiek runāts. Ne viss kas Bībelē rakstīts, ir attiecināms uz draudzi. Principā norādījumi draudzei visvairāk ir atrodami Jaunās derības vēstulēs. Par šo rakstvietu būtu jāskatās oriģinālteksts, un tur runa iet par netiklību, kas paredz seksuālas attiecības pirms laulības. Un te Jēzus farizejiem skaidro bauslību, nevis dod norādījumus draudzei, tas nozīmē, ka pēc bauslības laulību var šķirt, ja pēc laulības noslēgšanas, vai arī pēc saderināšanās, atklājas ka ir bijusi vieta netiklībai no kādas puses, kas slēdz šo laulību. Cits aspekts ir tas, ka Dievs nesagaida un neprasa no visiem cilvēkiem, ka tie pildīs viņa gribu, arī attiecībā uz laulību, no neticīgajiem Dievs nesagaida ka viņi dzīvos tādā laulībā, kādu viņs to ir paredzējis pirms Ādams sagrēkoja. Arī Jēzus mācekļiem bija problēma ar Jēzus sacīto par laulību, kad viņi ieraudzīja, cik nopietni tas ir Mt.19:10, acīmredzot arī viņiem bija problēma palikt savās laulībās. Es pilnībā piekrītu tam, ka Dievam ir sapnis par laulību, un tomēr šķiršanās nav grēks, kaut arī Dievs to ienīst, ir situācijas, kur tā var notikt, un arī atkārtotas laulības, un Dievam nebūs ko pārmest šiem cilvēkiem, kad tie stāvēs viņa goda krēsla priekšā. Un vēl jo vairāk, cilvēkiem nevajadzētu tiesāt, jo tā Dievs mums māca, netiesā un pats netiksi tiesāts. Un pilnīgi noteikti cilvēki nenonāk ellē tapēc ka pārkāpj laulību, vai vienalga kuru citu lietu, kas ir minēta bauslībā.

    Ir tikai 1 lieta, kadēļ cilvēki iet pazušanā, un tā ir Jēzus Kristus noraidīšana!

Atbildēt