Ieskaties

1 komentārs par “Romas jaunā reliģija

  1. Ir nācies lasīt daudz tekstu, kuri atmasko viltus praviešus. Daži no tiem ir palīdzējuši izprast lietas, ko līdz tam neesmu sapratis. Bet. Vienlaicīgi uzmācas doma par to, vai kristieši sevi pārāk nenodarbina ar katras kārtējās viltus idejas atklāšanu un atmaskošanu.
    Iztēlosimies, ka mēs mācam bērnam kādu darba paņēmienu, piemēram, līmēt tapetes. Vai bērna prasmju apgūšanas procesā galvenā nozīme būs apgūt principu “tā vajag darīt” , vai arī “tā nevajag darīt”? Vai tas, ka mēs bērnu nogurdināsim ar trīs simtiem piemēru kur daudz un dažādās situācijās tapetes ir tikušas pielīmētas nepareizi, no kam ir iestājušās sekas un ir varējušas iestāties vēl citas sekas utt u tjp ….
    Vai arī, varbūt, iemācīt tapetes līmēt pareizi un aprobežoties ar dažiem piemēriem par to nepareizu pielīmēšanu un ar to saistītajiem kreņķiem?
    Piedodiet, ja maldos, bet man ir radies iespaids, ka teoloģijā tiek masveidīgi pielietots pirmais paņēmiens. Kāpēc es uzdrošinos par to spriest? Atbilde ir vienkārša – tapetes gandrīs visur pielīmētas šķībi!
    Gudrie (patiešām – gudrie) teologi varētu man pastaigāt līdzi pa slimnīcām, kur es katru otro nedēļu dalu cilvēkiem Jauno Derību. Teksti, ko runā sevi par kristiešiem dēvējošas personas ir fantastiski! Ar ko īsti nodarbojas mācītāji?
    Diskutē par atšķirībām starp pelagiānismu un donātismu?

Atbildēt